Centrale verwarming

Vycom is een veelzijdig en flexibel bedrijf dat zich toelegt op het installeren, onderhouden en herstellen van sanitair, centrale verwarming en airconditioning.

advies in centrale verwarming

Het is niet altijd even duidelijk welke installatie het beste past bij (u en) uw woning. Vycom neemt graag de tijd om naar u te luisteren en vrijblijvend advies te geven over de geschikte centrale verwarming. Zo bent u zeker voor de toekomst. We werken daarom enkel met duurzame installaties. 

Vroeg of laat schakelt elk gezin over naar een hoog rendement ketel. Dit zorgt niet alleen voor een aanzienlijk lager energieverbruik (en bijgevolg een lagere energiekost), maar een gascondensatieketel is ook heel wat milieuvriendelijker.

Vycom garandeert een vlotte plaatsing en als erkend Cerga installateur wordt alles conform de normen uitgevoerd. 

Hoe werkt een condensatieketel nu eigenlijk?

Net zoals bij niet-condenserende ketels wordt het water verwarmd door de verbrandingswarmte. Normaal worden vrijkomende rookgassen door de schoorsteen afgevoerd en gaat de energie in de rookgassen dus verloren. Bij een condensatieketel worden deze gassen echter wel benut. De energie wordt uit het rookgas gewonnen en wordt verdeeld aan het verwarmingscircuit.

Meer informatie nodig?

Ieder zijn vak natuurlijk. Vycom staat u graag bij in uw zoektocht naar de juiste verwarmingsketel. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en we stemmen de juiste oplossing/installatie steeds op uw noden af.

Periodiek onderhoud gasketel

In België is het wettelijk verplicht 2-jaarlijks een onderhoud en verbrandingscontrole te laten uitvoeren op elke gasketel.

Een onderhoud verlengt de levensduur van de ketel aanzienlijk, en bevorderd de goed werking van het toestel. Alsook kunnen we bij deze periodieke controle eventuele problemen vroegtijdig vaststellen, zodoende het stookseizoen goed door te komen en/of hogere herstellingskosten te vermijden.

U kan bij ons terecht voor een onderhoud of herstelling van diverse merken.

Wenst u het onderhoud van u gasketel te laten uitvoeren, neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Uiteraard kan u ook voor alle andere aan uw centrale verwarming gerelateerde werken bij ons terecht! van het vervangen van een radiator tot herstellingen aan de binnen installatie.